Dobry posiłek w szpitalu

Górnośląskie Centrum Rehabilitacji "Repty" przystąpiło do programu pilotażowego pt. "Dobry posiłek w szpitalu" wprowadzonego przez Rozporządzenie Ministra Zdrowia, z dnia 25 września 2023 dotyczącego edukacji żywieniowej oraz poprawy jakości żywienia w szpitalach. Program ten stanowi integralną część procesu leczenia, jak i rekonwalescencji pacjentów. Jego celem jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Dodano: 17.06.2024

Jadłospis

Jadłospis 18.06.24 - 27.06.24Jadłospis 18.06.24 - 27.06.24

Śniadanie 17.06.2024

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
- chleb graham 130 g
- masło 10 g
- serek topiony 50 g
- pomidorki koktajlowe 3 szt.
- kiełki 4 g
- ogórek kiszony 100 g
- kawa z mlekiem 250 ml

Obiad 17.06.2024

Dieta o kontrolowanej zawartości kwasów tłuszczowych
- żurek 400 g
- makaron ze szpinakiem i mięsem drobiowym 350 g

Jadłospis z innych dni