O nas
Dobry posiłek w szpitalu
Górnośląskie Centrum Rehabilitacji "Repty" przystąpiło do programu pilotażowego pt. "Dobry posiłek w szpitalu" wprowadzonego przez Rozporządzenie Ministra Zdrowia, z dnia 25 września 2023 dotyczącego edukacji żywieniowej oraz poprawy jakości żywienia w szpitalach. Program ten stanowi integralną część procesu leczenia, jak i rekonwalescencji pacjentów. Jego celem jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dodano: 20.06.2024
Jadłospis
Śniadanie 20.06.2024
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
- chleb graham 130 g
- masło 10 g
- szynka zielonogórska 50 g
- ogórek kiszony 40 g
- sok warzywny 200 ml
- kawa z mlekiem 250 ml
Obiad 20.06.2024
Dieta o kontrolowanej zawartości kwasów tłuszczowych
- zupa grochówka 400 ml
- knedle z mięsem, boczkiem i cebulką 6 szt.
- surówka z kiszonej kapusty 120 g
Jadłospis z innych dni