Górnośląskie Centrum Rehabilitacji "Repty" przystąpiło do programu pilotażowego pt. "Dobry posiłek w szpitalu" wprowadzonego przez Rozporządzenie Ministra Zdrowia, z dnia 25 września 2023 dotyczącego edukacji żywieniowej oraz poprawy jakości żywienia w szpitalach. Program ten stanowi integralną część procesu leczenia, jak i rekonwalescencji pacjentów. Jego celem jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dodano: 12.07.2024
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
- chleb graham 130 g
- masło 1 szt.
- jajko 1 szt.
- papryka 40 g
- kawa z mlekiem 250 ml
- morele 2 szt.
Dieta o kontrolowanej zawartości kwasów tłuszczowych
- zupa kalafiorowa 400 g
- ryba smażona 120 g
- ziemniaki gotowane 200 g
- surówka z kapusty pekińskiej 120 g
Wszystkie Prawa Zastrzeżone ©