Górnośląskie Centrum Rehabilitacji "Repty" przystąpiło do programu pilotażowego pt. "Dobry posiłek w szpitalu" wprowadzonego przez Rozporządzenie Ministra Zdrowia, z dnia 25 września 2023 dotyczącego edukacji żywieniowej oraz poprawy jakości żywienia w szpitalach. Program ten stanowi integralną część procesu leczenia, jak i rekonwalescencji pacjentów. Jego celem jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dodano: 16.07.2024
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
- chleb graham 130 g
- masło 10 g
- twaróg z rzodkiewką 90 g
- kiełki 4 g
- ogórek zielony 40 g
- nektaryna 1 szt.
- kawa z mlekiem 250 ml
Dieta o kontrolowanej zawartości kwasów tłuszczowych
- zupa szpinakowa 400 g
- leczo 300 ml
- bułka zwykła 1 szt.
Wszystkie Prawa Zastrzeżone ©