Górnośląskie Centrum Rehabilitacji "Repty" przystąpiło do programu pilotażowego pt. "Dobry posiłek w szpitalu" wprowadzonego przez Rozporządzenie Ministra Zdrowia, z dnia 25 września 2023 dotyczącego edukacji żywieniowej oraz poprawy jakości żywienia w szpitalach. Program ten stanowi integralną część procesu leczenia, jak i rekonwalescencji pacjentów. Jego celem jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dodano: 26.07.2024
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
- chleb graham 130 g
- masło 10 g
- ser żółty 50 g
- pomidorki koktajlowe 40 g
- kiełki 4 g
- jabłko 150 g
- kawa z mlekiem 250 ml
Dieta o kontrolowanej zawartości kwasów tłuszczowych
- zupa jarzynowa z ziemniakami 400 g
- leczo wegetariańskie 300 ml
- makaron razowy świderek 200 g
Wszystkie Prawa Zastrzeżone ©