Górnośląskie Centrum Rehabilitacji "Repty" przystąpiło do programu pilotażowego pt. "Dobry posiłek w szpitalu" wprowadzonego przez Rozporządzenie Ministra Zdrowia, z dnia 25 września 2023 dotyczącego edukacji żywieniowej oraz poprawy jakości żywienia w szpitalach. Program ten stanowi integralną część procesu leczenia, jak i rekonwalescencji pacjentów. Jego celem jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dodano: 29.07.2024
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
- chleb graham 130 g
- masło 10 g
- serek topiony 50 g
- sałata lodowa 10 g
- pomidor 40 g
- morele 2 szt.
- kawa z mlekiem 250 ml
Dieta o kontrolowanej zawartości kwasów tłuszczowych
- żurek 400 g
- makaron razowy ze szpinakiem i mięsem drobiowym 350 g
Wszystkie Prawa Zastrzeżone ©