Górnośląskie Centrum Rehabilitacji "Repty" przystąpiło do programu pilotażowego pt. "Dobry posiłek w szpitalu" wprowadzonego przez Rozporządzenie Ministra Zdrowia, z dnia 25 września 2023 dotyczącego edukacji żywieniowej oraz poprawy jakości żywienia w szpitalach. Program ten stanowi integralną część procesu leczenia, jak i rekonwalescencji pacjentów. Jego celem jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dodano: 01.08.2024
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
- chleb graham 70 g
- bułka grahamka 1 szt.
- masło 10 g
- szynka luksusowa 50 g
- ogórek zielony 40 g
- sok pomidorowy 200 ml
- kawa z mlekiem 250 ml
Dieta o kontrolowanej zawartości kwasów tłuszczowych
- grochówka 400 g
- knedle z mięsem i cebulką 6 szt.
- sałata zielona 80 g
Wszystkie Prawa Zastrzeżone ©