Dobry posiłek w szpitalu

Górnośląskie Centrum Rehabilitacji "Repty" przystąpiło do programu pilotażowego pt. "Dobry posiłek w szpitalu" wprowadzonego przez Rozporządzenie Ministra Zdrowia, z dnia 25 września 2023 dotyczącego edukacji żywieniowej oraz poprawy jakości żywienia w szpitalach. Program ten stanowi integralną część procesu leczenia, jak i rekonwalescencji pacjentów. Jego celem jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Dodano: 17.09.2024

Jadłospis

Śniadanie 17.09.2024

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
- chleb graham 130 g
- rama 10 g
- ser żółty 50 g
- kiełki 4 g
- pomidor 40 g
- jabłko 150 g
- kawa z mlekiem 250 g

Obiad 17.09.2024

Dieta o kontrolowanej zawartości kwasów tłuszczowych
- zupa szpinakowa 400 g
- pulpet gotowany 80 g
- sos pomidorowy 100 g
- buraki 120 g
- ryż brązowy na sypko 200 g

Jadłospis z innych dni