Dobry posiłek w szpitalu

Górnośląskie Centrum Rehabilitacji "Repty" przystąpiło do programu pilotażowego pt. "Dobry posiłek w szpitalu" wprowadzonego przez Rozporządzenie Ministra Zdrowia, z dnia 25 września 2023 dotyczącego edukacji żywieniowej oraz poprawy jakości żywienia w szpitalach. Program ten stanowi integralną część procesu leczenia, jak i rekonwalescencji pacjentów. Jego celem jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Dodano: 18.09.2024

Jadłospis

Śniadanie 18.09.2024

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
- chleb graham 130 g
- rama 10 g
- kiełbasa krakowska 50 g
- sałata zielona 30 g
- rzodkiewka 40 g
- mandarynka 1 szt.
- kawa z mlekiem 250 ml

Obiad 18.09.2024

Dieta o kontrolowanej zawartości kwasów tłuszczowych
- zupa krupnik z ziemniakami 400 g
- filet z kurczaka 70 g
- fasolka szparagowa z bułką tartą 120 g
- ziemniaki gotowane 200 g

Jadłospis z innych dni