Dobry posiłek w szpitalu

Górnośląskie Centrum Rehabilitacji "Repty" przystąpiło do programu pilotażowego pt. "Dobry posiłek w szpitalu" wprowadzonego przez Rozporządzenie Ministra Zdrowia, z dnia 25 września 2023 dotyczącego edukacji żywieniowej oraz poprawy jakości żywienia w szpitalach. Program ten stanowi integralną część procesu leczenia, jak i rekonwalescencji pacjentów. Jego celem jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Dodano: 19.09.2024

Jadłospis

Śniadanie 19.09.2024

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
- chleb graham 70 g
- rama 10 g
- bułka grahamka 1 szt.
- szynka luksusowa 50 g
- mix sałat 10 g
- pomidor 1 szt.
- przecier warzywno owocowy 1 szt.
- kawa z mlekiem 250 ml

Obiad 19.09.2024

Dieta o kontrolowanej zawartości kwasów tłuszczowych
- żurek 400 g
- potrawka z kurczaka 180 g
- kasza jęczmienna na sypko 200 g
- sałatka z czerwonej kapusty 120 g

Jadłospis z innych dni