Dobry posiłek w szpitalu

Górnośląskie Centrum Rehabilitacji "Repty" przystąpiło do programu pilotażowego pt. "Dobry posiłek w szpitalu" wprowadzonego przez Rozporządzenie Ministra Zdrowia, z dnia 25 września 2023 dotyczącego edukacji żywieniowej oraz poprawy jakości żywienia w szpitalach. Program ten stanowi integralną część procesu leczenia, jak i rekonwalescencji pacjentów. Jego celem jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Dodano: 24.12.2024

Jadłospis

Śniadanie 24.12.2024

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
- chleb graham 130 g
- masło 10 g
- serek do chleba 1 op.
- pomidor 40 g
- pomarańcza 1/2
- kawa z mlekiem 250 ml

Kolacja 24.12.2024

Dieta o kontrolowanej zawartości kwasów tłuszczowych
- barszcz z uszkami 400 ml
- ryba smażona 120 g
- kapusta kiszona z pieczarkami 120 g
- ziemniaki gotowane 200 g
- kompot 200 ml

Jadłospis z innych dni