Dobry posiłek w szpitalu

Górnośląskie Centrum Rehabilitacji "Repty" przystąpiło do programu pilotażowego pt. "Dobry posiłek w szpitalu" wprowadzonego przez Rozporządzenie Ministra Zdrowia, z dnia 25 września 2023 dotyczącego edukacji żywieniowej oraz poprawy jakości żywienia w szpitalach. Program ten stanowi integralną część procesu leczenia, jak i rekonwalescencji pacjentów. Jego celem jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Dodano: 31.12.2024

Jadłospis

Śniadanie 31.12.2024

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
- chleb krojony 70 g
- bułka grahamka 1 szt.
- masło 10 g
- twaróg z rzodkiewką 90 g
- ogórek konserwowy 40 g
- mandarynka 1 szt.
- kawa z mlekiem 250 ml

Obiad 31.12.2024

Dieta o kontrolowanej zawartości kwasów tłuszczowych
- zupa ziemniaczana 400 g
- leczo 300 ml
- ryż brązowy na sypko 200 g

Jadłospis z innych dni