Dobry posiłek w szpitalu

Górnośląskie Centrum Rehabilitacji "Repty" przystąpiło do programu pilotażowego pt. "Dobry posiłek w szpitalu" wprowadzonego przez Rozporządzenie Ministra Zdrowia, z dnia 25 września 2023 dotyczącego edukacji żywieniowej oraz poprawy jakości żywienia w szpitalach. Program ten stanowi integralną część procesu leczenia, jak i rekonwalescencji pacjentów. Jego celem jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Dodano: 02.01.2025

Jadłospis

Jadłospis 03.01.25 - 13.01.25Jadłospis 03.01.25 - 13.01.25

Śniadanie 02.01.2025

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
- chleb graham 70 g
-bułka grahamka 1 szt.
- masło 10 g
- polędwica premium 50 g
- ogórek kiszony 40 g
- jabłko 1 szt.
- kawa z mlekiem 250 ml

Obiad 02.01.2025

Dieta o kontrolowanej zawartości kwasów tłuszczowych
- zupa pieczarkowa z makaronem 400 g
- potrawka z kurczaka 160 g
- ryż brązowy na sypko 200 g
- surówka z marchwi i jabłka 120 g

Jadłospis z innych dni