Dobry posiłek w szpitalu

Górnośląskie Centrum Rehabilitacji "Repty" przystąpiło do programu pilotażowego pt. "Dobry posiłek w szpitalu" wprowadzonego przez Rozporządzenie Ministra Zdrowia, z dnia 25 września 2023 dotyczącego edukacji żywieniowej oraz poprawy jakości żywienia w szpitalach. Program ten stanowi integralną część procesu leczenia, jak i rekonwalescencji pacjentów. Jego celem jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Dodano: 03.01.2025

Jadłospis

Śniadanie 03.01.2025

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
- chleb graham 130 g
- masło 10 g
- pasta jajeczna 80 g
- pomidor 40 g
- kiełki 4 g
- sok warzywny 200 ml
- kawa z mlekiem 250 ml

Obiad 03.01.2025

Dieta o kontrolowanej zawartości kwasów tłuszczowych
- żurek 400 g
- ryba z pieca 100 g
- ziemniaki gotowane 200 g
- surówka z białej kapusty 120 g

Jadłospis z innych dni