Dobry posiłek w szpitalu

Górnośląskie Centrum Rehabilitacji "Repty" przystąpiło do programu pilotażowego pt. "Dobry posiłek w szpitalu" wprowadzonego przez Rozporządzenie Ministra Zdrowia, z dnia 25 września 2023 dotyczącego edukacji żywieniowej oraz poprawy jakości żywienia w szpitalach. Program ten stanowi integralną część procesu leczenia, jak i rekonwalescencji pacjentów. Jego celem jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Dodano: 09.01.2025

Jadłospis

Śniadanie 09.01.2025

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
- chleb graham 70 g
- bułka grahamka 1 szt.
- masło 10 g
- pasztet z pieca 60 g
- ogórek kiszony 40 g
- pomarańcza 1/2 szt.
- kawa z mlekiem 250 ml

Obiad 09.01.2025

Dieta o kontrolowanej zawartości kwasów tłuszczowych
- zupa barszcz z ziemniakami 400 g
- zraz mielony 80 g
- kasza jęczmienna na sypko 200 g
- sos pieczarkowy 100 g
- surówka z kapusty białej 120 g

Jadłospis z innych dni