Dobry posiłek w szpitalu

Górnośląskie Centrum Rehabilitacji "Repty" przystąpiło do programu pilotażowego pt. "Dobry posiłek w szpitalu" wprowadzonego przez Rozporządzenie Ministra Zdrowia, z dnia 25 września 2023 dotyczącego edukacji żywieniowej oraz poprawy jakości żywienia w szpitalach. Program ten stanowi integralną część procesu leczenia, jak i rekonwalescencji pacjentów. Jego celem jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Dodano: 14.01.2025

Jadłospis

Śniadanie 14.01.2025

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
- chleb graham 70 g
- bułka grahamka 1 szt
- masło 10 g
- kiełbasa szynkowa 50 g
- papryka czerwona 40 g
- jabłko 150 g
- kawa z mlekiem 250 ml

Obiad 14.01.2025

Dieta o kontrolowanej zawartości kwasów tłuszczowych
- zupa koperkowa 400 g
- pulpet gotowany 80 g
- sos pomidorowy 100 g
- ziemniaki gotowane 200 g
- surówka z marchwi i jabłka 120 g

Jadłospis z innych dni