Dobry posiłek w szpitalu

Górnośląskie Centrum Rehabilitacji "Repty" przystąpiło do programu pilotażowego pt. "Dobry posiłek w szpitalu" wprowadzonego przez Rozporządzenie Ministra Zdrowia, z dnia 25 września 2023 dotyczącego edukacji żywieniowej oraz poprawy jakości żywienia w szpitalach. Program ten stanowi integralną część procesu leczenia, jak i rekonwalescencji pacjentów. Jego celem jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Dodano: 20.01.2025

Jadłospis

Śniadanie 20.01.2025


Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
- chleb graham 70 g
- bułka grahamka 1 szt
- masło 10 g
- jajko 1 szt
- ogórek konserwowy 40 g
- papryka 70 g
- kawa z mlekiem 250 ml

Obiad 20.01.2025

Dieta o kontrolowanej zawartości kwasów tłuszczowych
- zupa kalafiorowa z ziemniakami 400 g
- udziec duszony wieprzowy 70 g
- ziemniaki gotowane 200 g
- surówki z kapusty białej 120 g

Jadłospis z innych dni