O nas
Dobry posiłek w szpitalu
Górnośląskie Centrum Rehabilitacji "Repty" przystąpiło do programu pilotażowego pt. "Dobry posiłek w szpitalu" wprowadzonego przez Rozporządzenie Ministra Zdrowia, z dnia 25 września 2023 dotyczącego edukacji żywieniowej oraz poprawy jakości żywienia w szpitalach. Program ten stanowi integralną część procesu leczenia, jak i rekonwalescencji pacjentów. Jego celem jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dodano: 03.03.2025
Jadłospis
Śniadanie 03.03.2025
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
chleb krojony mały - 150 g
chleb razowy ze słonecznikiem 50 g
masło 10 g
jajko 1 szt.
ogórek konserwowy 40 g
papryka czerwona 70 g
kawa z mlekiem b/cukru 250 ml
Obiad 03.03.2025
Dieta o kontrolowanej zawartości kwasów tłuszczowych:
Zupa kalafiorowa z ziemniakami 400 g
Udziec wieprzowy duszony 70 g
Sałatka z białej kapusty 120 g
Ziemniaki gotowane 200 g
Jadłospis z innych dni