Dobry posiłek w szpitalu

Górnośląskie Centrum Rehabilitacji "Repty" przystąpiło do programu pilotażowego pt. "Dobry posiłek w szpitalu" wprowadzonego przez Rozporządzenie Ministra Zdrowia, z dnia 25 września 2023 dotyczącego edukacji żywieniowej oraz poprawy jakości żywienia w szpitalach. Program ten stanowi integralną część procesu leczenia, jak i rekonwalescencji pacjentów. Jego celem jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Dodano: 05.03.2025

Jadłospis

Śniadanie 05.03.2025

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów:

chleb graham 130 g
masło 10 g
jajko 1 szt
sałata zielona 30 g
rzodkiewka 40 g
kawa z mlekiem 250 ml
pomarańcza 50 g

Obiad 05.03.2025

Diet o kontrolowanej zawartości kwasów tłuszczowych:

Zupa krupnik z ziemniakami 400 g
makaron z twarogiem (makaron 180 g, twaróg 80 g)
masło 10 g

Jadłospis z innych dni