Dobry posiłek w szpitalu

Górnośląskie Centrum Rehabilitacji "Repty" przystąpiło do programu pilotażowego pt. "Dobry posiłek w szpitalu" wprowadzonego przez Rozporządzenie Ministra Zdrowia, z dnia 25 września 2023 dotyczącego edukacji żywieniowej oraz poprawy jakości żywienia w szpitalach. Program ten stanowi integralną część procesu leczenia, jak i rekonwalescencji pacjentów. Jego celem jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Dodano: 06.03.2025

Jadłospis

Śniadanie 06.03.2025

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów:

chleb krojony mały 70 g
bułka grahamka 1 szt.
kiełbasa żywiecka 50 g
mix sałat 10 g
jabłko 50 g
kawa z mlekiem 250 ml
przecier warzywno-owocowy 1 szt

Obiad 06.03.2025

Dieta o kontrolowanej zawartości kwasow tłuszczowych:

żurek 400 g
potrawka z kurczaka 160 g
sałatka z kapusty czerwonej 120 g
kasza jęczmienna na sypko 200 g

Jadłospis z innych dni