O nas
Dobry posiłek w szpitalu
Górnośląskie Centrum Rehabilitacji "Repty" przystąpiło do programu pilotażowego pt. "Dobry posiłek w szpitalu" wprowadzonego przez Rozporządzenie Ministra Zdrowia, z dnia 25 września 2023 dotyczącego edukacji żywieniowej oraz poprawy jakości żywienia w szpitalach. Program ten stanowi integralną część procesu leczenia, jak i rekonwalescencji pacjentów. Jego celem jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dodano: 06.03.2025
Jadłospis
Śniadanie 06.03.2025
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów:
chleb krojony mały 70 g
bułka grahamka 1 szt.
kiełbasa żywiecka 50 g
mix sałat 10 g
jabłko 50 g
kawa z mlekiem 250 ml
przecier warzywno-owocowy 1 szt
Obiad 06.03.2025
Dieta o kontrolowanej zawartości kwasow tłuszczowych:
żurek 400 g
potrawka z kurczaka 160 g
sałatka z kapusty czerwonej 120 g
kasza jęczmienna na sypko 200 g
Jadłospis z innych dni